Hopp til hovedinnhold
Bosch i Norge

Bosch – vi forklarer hva AIoT betyr

The AIoT show – powered by Bosch

AIoT – konvergensen mellom Artificial Intelligence (kunstig intelligens) og Internet of Things– kommer til å endre livene våre fundamentalt de kommende årene. Men hvordan? Og hva er det egentlig? Kort sagt, når de to kombineres, vil enheter ikke bare kunne samle inn og analysere data, de vil også kunne handle ut fra dette, ta beslutninger og lære automatisk.

I flere industrier og sektorer er Bosch-teknologi en pådriver for denne endringen, og dette får dere se i ti korte avsnitt. The AIoT Show – powered by Bosch tar en titt på vitenskapen som ligger bak, i alt fra kjøkkenet til universets ytterste utposter. Sammen går vi mot samme mål – en smartere, mer oppkoblet hverdag.

Møt våre to verter fra Bosch Nordic, Camilla og Linda. De vil være vert for 10 show om AIoT, hver episode gir detaljert informasjon om en bestemt smart oppkoblet løsning. Bosch & AIoT – a smart connection!

The AIoT Show

Trailer

Velkommen til the AIoT show — powered by Bosch!

Møt våre to verter fra Bosch Nordic, Camilla og Linda. De vil være vert for 10 show om AIoT, hver episode gir detaljert informasjon om en bestemt smart oppkoblet løsning. Bosch & AIoT – a smart connection!

The AIoT Show - Verdensrommet

Verdensrommet

The AIoT show —Verdensrommet

I hele menneskehetens historie har drøyt 500 mennesker reist ut i verdensrommet. Men i løpet av et par generasjoner vil dette tallet øke for hvert år. Romkappløpet er i gang, noe som innebærer at det er viktigere enn noen gang å gjøre det sikkert. I denne episoden av The AIoT Show får vi høre om hva Bosch arbeider med for å sørge for at dagens og fremtidens astronauter er trygge og sikre på reisene sine.

The AIoT Show - Helse

Helse

The AIoT show — Helse

Vi er allerede i stand til å måle blodtrykk, hjertefrekvens, blodsukkernivå m.m. på oss selv, men hvordan vil smarte, oppkoblede løsninger hjelpe oss til å bli sunnere i fremtiden? I denne episoden av The AIoT Show presenterer Camilla og Linda noen av de smarte ideene som Bosch arbeider med for å holde kroppene våre spreke og friske.

The AIoT Show - Industri

Industri

The AIoT show — Industri

I denne episoden av The AIoT Show fokuserer vi på fremtidens fabrikker. Bosch ligger helt i forkant av Industri 4.0 med alt fra robotassisterte løsninger på gulvet til smarte sensorer som varsler om fare og øker effektiviteten.

The AIoT Show - Wearables

Kroppsbårne enheter

The AIoT show — Kroppsbårne enheter

I 1977 kom den aller første hybriden mellom en kalkulator og et armbåndsur. Senere er dette blitt regnet som det første eksempelet på smart kroppsbåren teknologi for massemarkedet. I The AIoT Show ser vi på hvordan Bosch-sensorer driver nåværende og fremtidige generasjoner av smarte oppkoblede kroppsbårne enheter som vi kommer til å bruke for å bli sprekere og sunnere i årene som kommer.

The AIoT Show - Smarte byer

Smarte byer

The AIoT show — Smarte byer

Stadig flere mennesker flytter til byene, og utfordringen ved å gjøre byene tryggere, mer komfortable og mer bærekraftige for dem som bor og arbeider der, har aldri vært større. I denne episoden av The AIoT Show powered by Bosch tar vi en titt på hvordan smarte enheter og nettverk kan løse noen av disse problemene – fra selvparkerende biler og innovative løsninger for trafikkstyring til bedre håndtering av avfall og initiativer for ren luft.

The AIoT Show - Smarte hjem

Smarte hjem

The AIoT show — Smarte hjem

Hjemmene våre begynner allerede å se noen av fordelene ved smart oppkoblet teknologi, men vi skraper fremdeles bare i overflaten. I denne episoden av The AIoT Show powered by Bosch finner vi ut hvordan boligene våre vil bli smartere, sikrere, mer komfortable og mer bærekraftige de kommende årene.

The AIoT Show - Kontoret

Kontoret

The AIoT show — Kontoret

Ingen er vel uenige i at arbeidsplassene våre må være så trygge, sikre og komfortable som mulig. I The AIoT Show ser vi på hvordan avanserte brannvarslingssystemer vil oppdage røyk og ild lenge før vi mennesker kan klare det, og hvordan smarte oppkoblede sensorer og kameraer vil hjelpe oss med alt fra kontroll av luftkvalitet til prosjektledelessystemer. Resultatet av alt dette er at vi vil bli mer tilfredse, sunnere og mer produktive!

The AIoT Show - På veiene

På veiene

The AIoT show — På veiene

Tenk deg en biltur der du kan unngå det verste av trafikken, la bilen parkere seg selv på det beste tilgjengelige stedet og hvis du har problemer, varsle deg om hva som må repareres og når. I denne episoden av The AIoT Show ser vi på hvordan det kommer til å bli mye enklere og mer komfortabelt å kjøre takket være utviklingen av smarte oppkoblede enheter.

The AIoT Show - Landbruket

Landbruket

The AIoT show — Landbruket

Landbruket er verdens eldste industri og kanskje også den som vil oppnå de største fordelene fra smart oppkoblet teknologi nå og de kommende årene. I denne episoden av The AIoT Show ser vi på hvordan sensorer vil gjøre gårdene tryggere, mer effektive og bedre i stand til å takle de utfordringene som vi alle står overfor i fremtiden.

The AIoT Show - Inn i fremtiden

Inn i fremtiden

The AIoT show — Inn i fremtiden

Kameraer som ”ser” gjennom vegger eller under bilens panser, høres kanskje ut som vill fantasi, men faktum er at dette ikke er så langt unna. I denne episoden av The AIoT Show powered by Bosch finner vi ut hvordan de neste generasjonene av sensorer og kameraer vil forbedre livene våre så å si hvert eneste minutt av dagen.