Hopp til hovedinnhold
Bosch i Norge
Bosch i hele verden

Bosch konsernet på et øyeblikk

Bosch Group i hele verden

Hva vi gjør

Bosch-konsernet er en internasjonal ledende virksomhet med fokus på teknologi og tjenester. Konsernet har 395.000 ansatte (pr 31. desember 2020) og hadde i 2020 en omsetning på 71,5 mrd. Euro. Bosch-konsernet er oppdelt i fire forretningsområder: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Som førende IoT-virksomhet tilbyr Bosch innovative løsninger til smart homes, Industri 4.0 og connected mobility. Bosch forfølger visjonen om bærekraftig, sikker og spennende mobilitet. Med vår kompetanse innenfor sensorteknologi, software og serviceytelser samt vår egen IoT-cloud, kan virksomheten tilby kundene sammenkoblede løsninger på tvers av domener fra en og samme leverandør. Bosch-konsernets strategiske mål er å lage løsninger for et tilkoblet liv med produkter og løsninger som enten inneholder kunstig intelligens eller er utviklet eller produsert ved hjelp av dette. Bosch forbedrer livskvaliteten over hele verden med innovative produkter og serviceytelser, som er innovative og vekker entusiamse. Kort sagt, Bosch skaper teknologi som er «Invented for life».

Bosch konsernet

Salgsinntekter, medarbeidere, steder — Bosch Groups fakta og merkevarer på et øyeblikk.

Publikasjoner

Du kan laste ned oppdatert informasjon om Bosch som PDF-filer her.

Cover Bosch i dag

Bosch i dag

Alt du trenger å vite om Bosch i et klart og tydelig format.

Cover Bosch årsrapport 2020

Årsrapport 2020

Firmaprofil og årsrapport for 2020

Våre forretningsområder

Bosch utstillingsbil

Mobility Solutions

Mobilitetsløsninger

De viktigste aktivitetsområdene er innsprøytningsteknologi og periferiutstyr til drivaggregater for interne forbrenningsmotorer, allsidige løsninger for elektrifisering av drivaggregat, styresystemer, sikkerhet og sjåførassistansesystemer, teknologi for brukervennlig "infotainment", samt kommunikasjon fra kjøretøy til kjøretøy og fra kjøretøy til infrastruktur, verkstedkonsepter, og teknologi og tjenester for bilservicemarkedet. Sektoren kombinerer konsernets ekspertise innen tre mobilitetsdomener: automatisering, elektrifisering og tilknytning, og tilbyr sine kunder integrerte mobilitetsløsninger som lar biler samhandle med andre transportmidler, som sykler, tog og busser. Bosch har også vært ansvarlig for viktige bilinnovasjoner som elektronisk motorstyring, ESP® antisklisystem og common-rail dieselteknologi. Innen sensorteknologi lager de det som for tiden er verdens minste stereovideokamera for bilbruk.

Bosch utstillingsbil
Industri 4.0-prosesser på en skjerm

Industrial Technology

Industriell teknologi

I denne forretningsenheten har vi divisjonen Drive and Control Technology som spesialiserer seg på drev- og kontrollteknologi for effektiv, kraftig og sikker bevegelse i maskiner og systemer av alle typer og størrelser. Med intelligente komponenter, tilpassede systemløsninger og tjenester skaper divisjonen betingelsene for fullt tilkoblede applikasjoner. Virksomheten tilbyr sine kunder hydraulikk, elektriske drev- og styreteknologier, gir teknologi og lineær bevegelses- og montasjeteknologi, herunder programvare og grensesnitt til Internet of Things. Innenfor Industrial Technology fokuserer divisjonen Bosch Connected Industry på programvare og tjenester til Industry 4.0 – under navnet NEXEED. Løsningene sikrer større gjennomsiktighet i produksjon og logistikk, reduserer kostnader og øker produktiviteten, samtidig som de støtter medarbeideren på fabrikken i sitt daglige arbeide. Kundene får alt fra en enkelt kilde: fra rådgivning, teknisk support og opplæring av medarbeidere til implementering av applikasjoner på stedet. Industrial Technology omfatter også ATMO som fremstiller montasjesystemer og spesialmaskiner. ATMO er en intern Bosch systemleverandør av monterings- og samlebåndssystemer, som overbeviser med omfattende produksjonskompetanse og utvikler viktige teknologier, maskinkonsepter og nye bearbeidingsmetoder for sine kunder over hele verden.

Styre industry 4.0-prosesser på en skjerm
Slagborr fra Bosch

Consumer Goods

Forbruksvarer

Det inkluderer Power Tools-avdelingen, en av verdens ledende leverandører av elektroverktøy og utstyr til elektroverktøy, i tillegg til måle- og hageverktøy. Hovedfokuset innen innovasjon er kraftige trådløse verktøy og i stadig større grad nettstyrte verktøy. Forretningssektoren forbrukervarer inkluderer også BSH Hausgeräte GmbH. Som en av de ledende globale produsentene av husholdningsapparater, tilbyr selskapet hele utvalget av moderne og energieffektive apparater, som i stadig større grad også er nettstyrt, som komfyrer, ovner, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, kjøleskap og frysere, og små apparater som støvsugere og kaffemaskiner.

Slagborr fra Bosch
Bosch Smart Home-styring

Energy and Building Technology

Energi- og byggeteknologi

Sikkerhetssystemavdelingen utvikler produkter og løsninger for videoovervåking og tilgangskontroll, inntrenger- og brannalarmer samt lyd- og konferansesystemer. De tilbyr også tjenester relatert til blant annet fjernovervåking. Security Systems inkluderer også den nye forretningsenheten International Integrator, som tilbyr kommersielle kunder smart energi- og byggeteknologi, i tillegg til tjenester. Den nye avdelingen Bosch Global Service Solutions har oppgaven med å utvide virksomheten som tidligere var plassert innen sikkerhetssystemer for å inkludere eksterne forretningstjenester. Internt i Bosch vil de også tilby funksjoner med delt service. Bosch Thermotechnology-avdeling leverer energieffektive og i stadig større grad nettaktiverte varmeprodukter og varmtvannsløsninger. Det nye datterselskapet Robert Bosch Smart Home GmbH tilbyr produkter og tjenester relatert til smarte hjem.

Bosch Smart Home-styring

Eierskapsstruktur og organisasjon

Siden 1964 har Boschs største aksjonær vært Robert Bosch Stiftung GmbH, en veldedig stiftelse. Stiftelsen viderefører de veldedige og sosiale anstrengelsene til selskapets grunnlegger i samtidsform. De anser seg selv som en stiftelse som søker sine mål både med egne programmer og institusjoner, samt ved å støtte passende prosjekter og initiativer foreslått av andre for å håndtere oppgaver som samfunnet står overfor.

Aksjonærer og stemmerett i Robert Bosch GmbH

Ta kontakt med Bosch

Vi ser fram til å motta forespørselen din.

Telefon

Send oss en melding

Chat med oss!

Har du spørsmål eller forslag? Kontakt oss. Vi er tilstede fra 08.00 – 17.00 på alle hverdager.