Hopp til hovedinnhold
Bosch i Norge
Bosch i hele verden

Bosch konsernet på et øyeblikk

Bosch Group i hele verden

Hva vi gjør

Bosch-konsernet er en internasjonal ledende virksomhet med fokus på teknologi og tjenester. Konsernet har 395.000 ansatte (pr 31. desember 2020) og hadde i 2020 en omsetning på 71,5 mrd. Euro. Bosch-konsernet er oppdelt i fire forretningsområder: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Som førende IoT-virksomhet tilbyr Bosch innovative løsninger til smart homes, Industri 4.0 og connected mobility. Bosch forfølger visjonen om bærekraftig, sikker og spennende mobilitet. Med vår kompetanse innenfor sensorteknologi, software og serviceytelser samt vår egen IoT-cloud, kan virksomheten tilby kundene sammenkoblede løsninger på tvers av domener fra en og samme leverandør. Bosch-konsernets strategiske mål er å lage løsninger for et tilkoblet liv med produkter og løsninger som enten inneholder kunstig intelligens eller er utviklet eller produsert ved hjelp av dette. Bosch forbedrer livskvaliteten over hele verden med innovative produkter og serviceytelser, som er innovative og vekker entusiamse. Kort sagt, Bosch skaper teknologi som er «Invented for life».

Bosch konsernet

Salgsinntekter, medarbeidere, steder — Bosch Groups fakta og merkevarer på et øyeblikk.

Publikasjoner

Du kan laste ned oppdatert informasjon om Bosch som PDF-filer her.

Cover Bosch i dag

Bosch i dag

Alt du trenger å vite om Bosch i et klart og tydelig format.

Cover Bosch årsrapport 2020

Årsrapport 2020

Firmaprofil og årsrapport for 2020

Våre forretningsområder

Forretningsområdet Mobility Solutions. Dette er parkeringsanlegg ved Mercedes-Benz-museet i Stuttgart. Det er verdens første garasje med Automated Valet Parking (førerfri parkeringsfunksjon) fra Bosch.

Mobility Solutions

Mobilitetsløsninger

Mobility Solutions er Bosch-konsernets største forretningsområde og står for 59 % av den totale omsetningen. Bosch er en av bilindustriens ledende leverandører. På dette forretningsområdet har man en visjon om en bærekraftig, sikker og inspirerende mobilitet for fremtiden. Som produsent av originalutstyr (OEM) for bilindustrien har Bosch et svært bredt virksomhetsspekter som rent organisatorisk dekkes av forretningsområdene Powertrain Solutions, Chassis Systems Control, Electrical Drives, Automotive Electronics, og Automotive Steering. I tillegg ble divisjonen Cross-Domain Computing Solutions opprettet i begynnelsen av 2021. Andre forretningsområder er f.eks. Automotive Aftermarket for bil, servicetilbyderen Connected Mobility Solutions, og Bosch eBike Systems. I tillegg kommer aktiviteter for tohjulinger, nyttekjøretøy og terrenggående kjøretøy samt ingeniørtjenester. Den dyptgripende forvandlingen i bilsektoren takler Bosch hovedsakelig med en teknologiåpen videreutvikling av drivteknikk inkludert inkludert fornybare syntetiske drivstoff. På området elektromobilitet inkludert brenselsceller gjorde Bosch forhåndsinvesteringer til en verdi av rundt 500 millioner euro bare i 2020. Bosch utvikler dessuten sine førerassisterte systemer på automatiseringstrinnene 1 og 2 konsekvent videre, arbeider med «Highway Assist – hands free»-systemer og utvikler automatisert kjøring i henhold til de såkalte SAE-nivåene 3 og 4. Med sin divisjon Cross-Domain Computing Solutions, svarer Bosch på de skiftende kravene i det raskt voksende markedet for programvareintensive elektroniske systemer i bilsektoren.

Forretningsområdet Mobility Solutions. Dette er parkeringsanlegg ved Mercedes-Benz-museet i Stuttgart. Det er verdens første garasje med Automated Valet Parking (førerfri parkeringsfunksjon) fra Bosch.
Forretningsområdet Industrial Technology. Fremtidens fabrikk: Bosch Rexroth sørger for gjennomgående integrasjon i fabrikker.

Industrial Technology

Industriell teknologi

I forretningsåret 2020 stod forretningsområdet Industrial Technology for 7 % av Bosch-gruppens totale omsetning. Det innbefatter også forretningsområdet Drive and Control Technology som er spesialist på drev- og kontrollteknologi for effektiv, kraftig og sikker bevegelse i alle typer store og små maskiner og anlegg. Divisjonen har global applikasjonserfaring i markedssegmentene mobilapplikasjoner, anleggskonstruksjon og engineering samt fabrikkautomatisering. Med intelligente komponenter, skreddersydde systemløsninger og tjenester skaper Drive and Control Technology forutsetninger for fullstendig integrerbare applikasjoner. På dette forretningsområdet tilbys kundene hydraulikk, elektrisk drev- og styringsteknikk, girteknikk samt lineær- og monteringsteknikk inkludert programvare og grensesnitt til Internet of Things. Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, i hovedsak en Bosch-intern systemtilbyder for monteringsanlegg, utvikler fleksible, skalerbare monteringskonsepter, skreddersydde løsninger for kontroll- og prosessteknikk samt tilhørende tjenester. Forretningsenheten Bosch Connected Industry er også en del av Industrial Technology. Med fokus på Industry 4.0 utvikler den programvareløsninger og gjennomfører prosjekter for interne og eksterne kunder.

Forretningsområdet Industrial Technology. Fremtidens fabrikk: Bosch Rexroth sørger for gjennomgående integrasjon i fabrikker.
Forretningsområdet Consumer Goods. Boschs profesjonelle X-LOCK Cleaning Disc – i aksjon.

Consumer Goods

Forbruksvarer

Consumer Goods stod for 26 % av Bosch-gruppens totale omsetning i 2020. Dette innbefatter også forretningsområdet Power Tools som tilbyder av elektroverktøy og hageredskaper, tilbehør til elektroverktøy og måleteknikk. På dette området har man et omfattende produktprogram som retter seg mot profesjonelle brukere innen håndverk og industri samt privatpersoner. Hovedvekten ligger på kraftige og komfortable batteridrevne apparater samt i stadig større grad på nettaktiverte verktøy og tjenester. Hovedpilarene til strategien for forretningsområdet Power Tools er stor innovasjonskraft, videre digitalisering, sterke merkevarer, kontinuerlig utvidelse av netthandelen og forretningsutvidelse i nylig industrialiserte land. Her er brukeropplevelsen, dvs. fokuset på brukerbehov, en avgjørende suksessfaktor ved produkt- og tjenesteutvikling.

Forretningsområdet Consumer Goods omfatter også BSH Hausgeräte GmbH, som tilbyr hele spekteret av moderne, energieffektive og stadig mer integrerte husholdningsapparater. Produktporteføljen spenner fra vaskemaskiner og tørketromler via kjøle- og fryseapparater, stekeovner og røykavtrekkshetter samt oppvaskmaskiner til mindre apparater som f.eks. støvsugere, kaffeautomater og kjøkkenmaskiner. BSH Hausgeräte har fokus på produktinnovasjoner gjennom integrering av mulige servicetilbud og utvidelse av digitale forretningsmodeller. Med Home Connect tilbyr BSH Hausgeräte et system med en digital plattform for husholdningsapparater. BSH Hausgeräte samarbeider også med en rekke partnere. Direktekontakten med forbrukerne vil fortsatt bli utvidet via digitalisering.

Forretningsområdet Consumer Goods. Boschs profesjonelle X-LOCK Cleaning Disc – i aksjon.
Forretningsområdet Energy and Building Technology. Den mobile sikkerhetsassistenten Bosch spexor.

Energy and Building Technology

Energi- og byggeteknologi

I 2020 stod forretningsområdet Energy and Building Technology for 8 % av Bosch-konsernets totale omsetning. Det tilhørende forretningsområdet Building Technology har to forretningsfelter: den globale produkthandelen for sikkerhets- og kommunikasjonsløsninger og den regionale handelen for systemintegrasjon, som tilbyr løsninger og skreddersydde tjenester for bygningssikkerhet, energieffektivitet og bygningsautomatisering i utvalgte land. Begge enhetene har fokus på næringsbygg og infrastrukturprosjekter. Produkthandelens portefølje omfatter systemer for videoovervåking, innbruddssystemer, brannvarslingssystemer og talealarmsystemer, systemer for adgangskontroll samt profesjonelle lyd- og konferansesystemer. Forretningsområdet Thermotechnology tilbyr kunder løsninger for oppvarming og klimatisering, varmtvann og desentral energistyring. Forretningsfeltene er oppvarmings- og klimatiseringssystemer, energistyring for boliger, varmtvannstilberedning samt anleggsvirksomhet for industrielle oppvarmings- og klimatiseringssystemer. I takt med stadig strengere krav til reduksjon av CO2-utslippene blir elektrifisering og regenerativ energi viktigere og viktigere. Forretningsområdet Thermotechnology har fokus på innovasjon samt effektivitetsforbedring av eksisterende produkter og integrering av apparater. Forretningsområdet Bosch Global Service Solutions tilbyr forretningsprosesser og tjenester først og fremst til kunder innen områdene bil, finanstjenester og logistikk samt informasjons- og kommunikasjonsteknikk. Robert Bosch Smart Home GmbH tilbyr integrerte og app-kontrollerbare løsninger for private husholdninger.

Forretningsområdet Energy and Building Technology. Den mobile sikkerhetsassistenten Bosch spexor.

Eierskapsstruktur og organisasjon

Siden 1964 har Boschs største aksjonær vært Robert Bosch Stiftung GmbH, en veldedig stiftelse. Stiftelsen viderefører de veldedige og sosiale anstrengelsene til selskapets grunnlegger i samtidsform. De anser seg selv som en stiftelse som søker sine mål både med egne programmer og institusjoner, samt ved å støtte passende prosjekter og initiativer foreslått av andre for å håndtere oppgaver som samfunnet står overfor.

Aksjonærer og stemmerett i Robert Bosch GmbH

Ta kontakt med Bosch

Vi ser fram til å motta forespørselen din.

Telefon

Send oss en melding

Chat med oss!

Har du spørsmål eller forslag? Kontakt oss. Vi er tilstede fra 08.00 – 17.00 på alle hverdager.