Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48Icon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Icon--store-locator-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for funksjonalitet, bekvemmelighet og statistikk. Du kan endre denne innstillingen når som helst ved å klikke på "Endre innstillinger". Hvis du samtykker i bruk av informasjonskapsler, klikker du "Ja, jeg samtykker".

Personvernerklæring

Personvernpolitik for Robert Bosch AS

Personvernerklæring

Robert Bosch AS (Heretter kallet "Bosch" eller "oss" eller "vi") ønsker deg velkommen til vårt nettsted og våre apper. Takk for din interesse for bedriften og produktene våre.

Bosch respekterer ditt privatliv

Det er viktig for oss å ivareta ditt personvern når vi behandler personopplysninger, samt å ivareta sikkerheten for personopplysningene. Vi behandler personopplysninger som samles inn når du bruker nett-tjenestene våre. Opplysningene behandles konfidensielt og i samsvar med lovbestemte forskrifter.

Behandlingsansvarlig

Bosch er behandlingsansvarlig for personopplysningene dine. Unntak beskrives i personvernerklæringen.

Vår kontaktinformasjon:

Robert Bosch AS
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Norge

Telefonnummer: +47 64 87 89 00
E-post: firmapost2@no.bosch.com

Innsamling, behandling og bruk av personopplysninger

Personopplysningskategorier som behandles

Følgende personopplysningskategorier behandles:

• Kontaktopplysninger (for eksempel navn, telefonnummer, e-postadresse, adresse og IP-adresse)

Prinsipper

Personopplysninger er all informasjon som kan knyttes til en identifisert person eller som kan brukes til å identifisere en person. Dette inkluderer blant annet navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, opplysninger fra kontrakter og opplysninger om regnskap og betalinger fra kontrakter.

Vi vil bare samle inn, behandle og bruke personopplysninger (inkludert IP-adresser) når det enten finnes berettiget interesse for det eller når du har gitt samtykke til behandling av personopplysninger for dette formålet, for eksempel ved å registrere deg.

Formål med behandling og berettigede interesser

Vi, i tillegg til tjenesteleverandørene vi tilknytter, behandler dine personlige data for følgende behandlingsformål:

- Å tilby disse online tilbudene

(Rettslig grunnlag: Begrunnet interesse fra vår side i direkte markedsføring så lenge dette skjer i samsvar med databeskyttelse og konkurranserett).

- Løsning av serviceforstyrrelser samt av sikkerhetshensyn.
(Retslig grunnlag: Oppfyllelse av våre juridiske forpliktelser innenfor datasikkerhet, og berettiget interesse i å løse serviceforstyrrelser samt beskyttelse av våre tilbud).

- Beskytte og forsvare våre rettigheter.
(Retslig grunn: Rettslig interesse fra vår side for å beskytte og forsvare våre rettigheter).

Loggfiler

Hver gang du bruker internett, sender nettleseren din informasjon. Den lagrer vi i såkalte loggfiler.

Vi lagrer loggfilene i en kortere periode for å kunne avdekke tjenesteavbrudd og av sikkerhetsmessige årsaker (for eksempel for å kunne etterforske angrepsforsøk). Deretter slettes de.

Loggfiler som må lagres fordi de skal brukes som bevis, vil ikke bli slettet før hendelsen er løst. De kan også utleveres til myndigheter for videre etterforskning.

I loggfiler lagres spesielt følgende informasjon:

  • IP-adresse («Internet Protocol address») til enheten som brukes for å få tilgang til den nettbaserte tjenesten.
  • Adressen til nettstedet som brukes for å få tilgang til den nettbaserte tjenesten («URL of origin» eller «referrer URL»).
  • Navnet på tjenesteleverandøren som ble brukt for å få tilgang til den nettbaserte tjenesten.
  • Navnet på filene eller informasjonen som ble brukt.
  • Dato, klokkeslett og varighet for bruk av dataene.
  • Mengden data som ble overført.
  • Operativsystem og informasjon om nettleseren som ble brukt, inkludert eventuelle tilleggsprogrammer (for eksempel Flash Player).
  • http-statuskode (for eksempel «Funnet» eller «Ikke funnet»).

Barn

Denne nettbaserte tjenesten skal ikke brukes av barn under 13 år.

Dataoverføring

Dataoverføring til andre behandlingsansvarlige

Personopplysningene dine overføres kun til andre behandlingsansvarlige hvis det er nødvendig for å kunne oppfylle kontraktsmessige forpliktelser, hvis vi eller tredjepart har berettiget interesse i dataoverføringen, eller hvis du har gitt ditt samtykke.

Nærmere opplysninger om rettsgrunnlaget finner du i Seksjon - Formål for behandling og juridiske grunner. Tredjeparter kan også være andre selskaper i Bosch-gruppen. Når data overføres til tredjepart basert på en berettiget interesse, forklares dette i denne databeskyttelsesmeldingen.

I tillegg kan data overføres til andre kontrollører når vi er forpliktet til å gjøre det på grunn av lovbestemmelser eller håndhevbare administrative eller rettslige ordrer.

Tjenesteleverandører (generelt)

Vi bruker eksterne tjenesteleverandører til oppgaver som salg og markedsføring, håndtering av kontrakter, betalinger, programmering, netthotell og kundestøtte via telefon.

Vi har valgt tjenesteleverandørene med omhu, og vi kontrollerer dem regelmessig, spesielt med tanke på korrekt behandling og beskyttelse av opplysningene som de lagrer.

Alle tjenesteleverandører er underlagt taushetsplikt og må følge de juridiske bestemmelsene.

Tjenesteleverandører kan også være andre selskaper i Bosch-konsernet.

Levering til mottakere utenfor EØS

Vi kan også sende personopplysninger til mottakere som har sitt hjem utenfor EØS i såkalte tredjelande. I dette tilfellet, før overføring, sikrer vi at det er enten et rimelig grad av databeskyttelse for mottakeren (f.eks. på grunnlag av en beslutning om beskyttelsesnivået for EU-kommisjonen for det aktuelle landet eller en avtale om såkalt EU- standard kontraktsavsetninger i Den europeiske union med mottakeren) eller ditt samtykke til offentliggjøring.

Du kan be om en liste av mottakere i tredjelande og en kopi av de spesifikke avtalte reglene for å sikre et rimelig databeskyttelsesnivå. For å gjøre dette, bruk informasjonen i Kontakt-delen.

Lagringstid

Vi lagrer opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å kunne levere våre nettbaserte tjenester og tjenestene som er koblet til dem, eller så lenge vi har berettiget interesse i å lagre opplysningene.I alle andre tilfeller sletter vi dine personlige data med unntak av data som vi må holde for å overholde lovbestemte forpliktelser (f.eks. på grunn av oppbevaringsperioder for skatte- og handelsregler, må vi ha dokumenter som avtaler og fakturaer tilgjengelig for en viss periode).

Bruk av informasjonskapsler

Generelt

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din når du bruker våre nettbaserte tjenester.

Cookies inneholder i hovedsak ingen personlige data, men bare en online-ID.

Deaktivere og slette informasjonskapsler

Når du besøker et nettsted, vises et sprettoppvindu som spør om du godtar bruken av informasjonskapsler, eller om du vil deaktivere dem i innstillingene.

Hvis du bestemmer deg for å blokkere informasjonskapsler, lagres det en reservasjonskapsel i nettleseren din. Denne informasjonskapselen brukes kun til å lagre valget ditt. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan det hende at enkelte funksjoner på nettstedene våre ikke fungerer som de skal. En slik reservasjonskapsel kan av tekniske årsaker kun brukes av nettleseren som den ble lagret i. Hvis du sletter informasjonskapsler eller bruker en annen nettleser eller enhet, må du reservere deg mot informasjonskapsler på nytt.

Innstillingen gjelder ikke for informasjonskapsler som lagres når du besøker andre nettsteder fra andre leverandører.

Du kan slette alle informasjonskapslene i nettleseren din. Se hjelpefunksjonen i nettleseren din for mer informasjon. Dette kan føre til at enkelte funksjoner ikke lenger blir tilgjengelige.

I tillegg kan du administrere og deaktivere bruk av tredjeparts informasjonskapsler på følgende nettsted:

http://www.youronlinechoices.com/nor/dine-valg.

Oversikt over informasjonskapsler brukt av oss

I dette avsnittet finner du en oversikt over de brukte informasjonskapslene.

Helt nødvendige informasjonskapsler

Enkelte informasjonskapsler er nødvendige for at vi skal kunne levere våre nettbaserte tjenester på en trygg måte. Denne kategorien inkluderer for eksempel:

Navn: Personvern-akseptert

Type: Permanent

Denne informasjonskapselen vil bli lagret i maksimalt 12 måneder eller til du tilbakekaller samtykket til bruk av informasjonskapsler.

Formål: Husker ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler for denne nettsiden.

Navn: personverninnstillinger

Type: Permanent

Denne informasjonskapselen lagres i maks. 60 dager, eller til du endrer innstillingene dine når det gjelder bruk av informasjonskapsler.

Formål:
Husker hvilke informajonskapsler du har tillatt for denne nettsiden.

Fase 1: Helt nødvendige informasjonskapsler kreves
Fase 2: Godkjennelse af helt nødvendige og bekvemmlighets informasjonskapsler

Convenience cookies

Disse informasjonskapsler gjør oss i stand til å forbedre brukervennligheten og ytelsen til våre nettsider. Denne kategorien inkluderer:

Navn: geoservice

Type: Permanent

Denne informasjonskapselen vil bli lagret i maksimalt 10 dager eller til du endrer dine cookie-innstillinger.

Formål:
Husker ditt valg av region og land.

Navn: personvern-sosialt

Type: Permanent

Denne informasjonskapsel blir lagret i maksimalt 60 dager. av til du endrer dine cookie-innstillinger.

Formål:
Husker dine sosiale medier innstillinger.

Google

Google Maps

Denne siden bruker Maps Service fra Google Maps via en API. Leverandøren er Google LLC, 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

For bruk av Google Maps-funksjoner, er det nødvendig å lagre din IP-adresse. Denne informasjonen overføres vanligvis til en server fra Google LLC i USA og er lagret der. Leverandøren av denne siden har ingen innflytelse på denne dataoverføringen.

Bruken av Google Maps er i interesse for en tiltalende presentasjon av våre online tilbud og en rask nedlasting av stedene som er oppført av oss på nettstedet. Dette representerer en overveiende legitim interesse fra vår side ift GDPR.

Vennligst se Googles personvernregler for mer informasjon om hvordan du administrerer brukerdata: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Google reCAPTCHA

I noen tilfeller bruker vi reCAPTCHA-tjenesten fra Google LLC-firmaet for å sikre riktig datasikkerhet for bruk av kontaktskjemaer. Dette tjener først og fremst til å skille mellom om det er inngått av en fysisk person eller bedrageri ved maskin eller automatisert behandling. Dette representerer en overveiende legitim interesse fra vår side i henhold til artikkel 6 nr. 1, opplyst. f GDPR. Tjenesten inkluderer å sende IP-adressen og, om nødvendig, andre data som kreves av Google for reCAPTCHA-tjenesten til Google. De forskjellige databeskyttelsesbestemmelsene i Google LLC gjelder for dette formålet.

Ytterligere informasjon om Googles personvernregler er tilgjengelig på: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Google-webfonter

Dette nettstedet bruker såkalte webfonter fra leverandøren Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA for konsekvent visning av skrifter. Når du åpner en side, laster nettleseren de nødvendige webtypene inn i nettleserens buffer for å vise tekster og fonter på riktig måte.

For dette formålet må nettleseren du bruker, koble til Googles servere. Dette informerer Google om at vårt nettsted ble åpnet gjennom din IP-adresse. Bruken av Google-nettskrifter er av interesse for en konsistent og tiltalende presentasjon av våre online tilbud. Dette representerer en overveiende legitim interesse fra vår side i henhold til artikkel 6 nr. 1, opplyst. f GDPR.

Datamaskinen din bruker en standard skrift hvis nettleseren din ikke støtter webfonter.

Mer informasjon om Goole nettsider - se https://developers.google.com/fonts/faq og Googles retningslinjer for databeskyttelse: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Content Delivery Network of Akamai

For å optimalisere lesetidene på dette nettstedet bruker vi et "Content Delivery Network" (CDN), tilbys av Akamai Technologies, Inc., 150 Broadway, Cambridge, MA 02142, USA. Dette representerer en overordnet legitim interesse i samsvar med artikkel 6 nr. 1, lit. f GDPR.

Akamai Technologies, Inc. er sertifisert i henhold til Privacy Shield Agreement, som garanterer overholdelse av europeisk databeskyttelseslov.

De avvikende databeskyttelsesregler for Akamai Technologies, Inc. søke om dette formålet.

Tilleggsinformasjon om Akamai Technologies personvernpolicy. Inc. er tilgjengelig her https://www.akamai.com/de/de/privacy-policies/.

Sosiale plugins

I våre nettbaserte tjenester bruker vi såkalte sosiale plugins fra ulike sosiale medier. Disse beskrives i dette kapittelet.

Pluginene er frittstående utvidelser fra de som leverer sosiale medier. Derfor kan vi ikke påvirke hvilke opplysninger de samler inn og lagrer.

Hvis du ikke ønsker at leverandører av sosiale medier skal kunne motta, og eventuelt lagre eller bruke opplysninger, må du ikke bruke pluginene.

Facebook-plugins

Facebook kommer fra www.facebook.com og leveres av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, samt fra www.facebook.de, som leveres av Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irland.

Du finner en oversikt over Facebooks plugins og hvordan de ser ut her: http://developers.facebook.com/plugins. Her kan du lese mer om Facebooks personvern: http://www.facebook.com/policy.php.

Twitter-plugins

Twitter drives av Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.

Du finner en oversikt over Twitters plugins og hvordan de ser ut her: https://twitter.com/about/resources/buttons. Her kan du lese mer om Twitters personvern: https://twitter.com/privacy.


Plugins fra LinkedIn

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA ("Twitter"). En liste over LinkedIn-plugins og deres utseende finner du her: https://developer.linkedin.com/plugins; Informasjon om databeskyttelse på LInkedIn her:

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

YouTube

Våre nettbaserte tjenester bruker videoplattformen YouTube. Hvis du åpner en aktuell side i våre nettbaserte tjenester, overføres opplysningene også til YouTube.

Vi er ikke ansvarlige for hvordan YouTube behandler personlig informasjon.

Ytterligere informasjon om omfanget og formålet med de innsamlede dataene, viderebehandling og bruk av dataene dine fra YouTube, om dine rettigheter og dine valgbare databeskyttelsesinnstillinger, finnes i YouTubes retningslinjer for personvern.

Eksterne lenker

Våre nettbaserte tjenester kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder.

Vi tar ikke ansvar for hvordan tredjepart behandler personopplysninger.

Sikkerhet

Vi iverksetter alle nødvendige tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for et egnet sikkerhetsnivå.

Brukerens rettigheter

Hvis du ønsker å benytte deg av rettighetene dine, kan du bruke kontaktinformasjonen som du finner under Kontakt. Når du gjør det, må du sørge for å identifisere deg.

Rett til informasjon og tilgang:

Du har rett til å få vite om vi behandler personopplysninger om deg. Hvis vi gjør det, har du også rett til å få tilgang til personopplysningene dine.

Rett til korrigering og sletting:

Du har rett til å be om at vi retter unøyaktige personopplysninger om deg uten ugrunnet opphold.

Med hensyn til formålet med behandlingen har du rett til å be om at vi kompletterer ufullstendige opplysninger, inkludert å sende oss en utfyllende oversikt.


Dette gjelder ikke for opplysninger som er nødvendige i forbindelse med regnskap eller som er underlagt en lovbestemt lagringsperiode. Hvis det ikke er nødvendig med tilgang til slike opplysninger, vil behandlingen begrenses (se følgende).

Begrensning av behandlingen:

Du kan kreve fra oss - så langt de juridiske forutsetningene er oppfylt - at vi begrenser behandlingen av dataene dine.

Motsette seg behandling av personopplysninger:

Du har rett til å motsette deg vår behandling av personopplysningene dine.

Vi vil da avslutte behandlingen med mindre det finnes lovpålagte krav om videre behandling som ligger utenfor vår kontroll, rettigheter og frihet, eller i forbindelse med opprettelse, utøvelse eller forsvar av juridiske krav.

Motsette seg direkte markedsføring:

Du kan også når som helst motsette deg at personopplysningene dine behandles i forbindelse med direkte markedsføring.

Av organisatoriske årsaker kan det være en overlapping mellom din beskjed om at du motsetter deg dette, og hvordan opplysningene dine brukes hvis kampanjen allerede kjører.

Motsette seg behandling av personopplysninger basert på det juridiske grunnlaget «berettigede interesser»:

I tillegg har du rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine hvis behandlingen er basert på det juridiske grunnlaget berettigede interesser.

Vi vil da avslutte behandlingen av personopplysningene dine, med mindre det finnes overbevisende berettigede interesser i samsvar med juridiske krav som overstyrer dine rettigheter.


Tilbaketrekking av samtykke:

Hvis du har gitt vårt samtykke til å behandle dataene dine, kan du tilbakekalle det til fremtidige formål. Gyldigheten av å behandle dataene dine til tilbakekalling er ikke berørt.

Rett til å klage til tilsynsmyndighet:

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet. Du kan påklage vedtak til tilsynsmyndigheten som har ansvaret i ditt land, eller til tilsynsmyndigheten som har ansvaret for oss.

Dette er:

Datatilsynet
Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo
Telefon: 22 39 69 00
E-post: postkasse@datatilsynet.no

Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre våre forholdsregler knyttet til sikkerhet og datavern når det kreves av hensyn til den tekniske utviklingen. I slike tilfeller vil vi endre personvernerklæringen tilsvarende.

Du må derfor følge med på versjonnummeret for personvernerklæringen, siden det vil endres.

Kontakt

Hvis du ønsker å kontakte oss, finner du kontaktinformasjon under «Behandlingsansvarlig».

For å benytte deg av dine rettigheter, for å varsle om brudd på personvern og for å komme med forslag eller klage på behandling av personopplysningene dine, benyt dette linkl:

https://www.bkms-system.net/bosch-datenschutz

For å komme med forslag eller klage på behandling av personopplysningene dine anbefaler vi at du kontakter vår konsernansvarlig for personvern:

Data Protection Officer
Information Security and Privacy (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
Postfach 30 02 20
70442 Stuttgart
GERMANY

Eller

mail to:DPO@bosch.com

Oppdatert versjon: 24. juni 2018